Het CreatieEi kun je natuurlijk op legio manieren gebruiken en inrichten. Zo gebruik ik het CreatieEi onder andere voor opnames van ‘van-Zelf-sprekend’ filmpjes. (Dank je Marianne voor die term)

Ik nodig dan mensen uit in het CreatieEi om te vertragen, stil te gaan staan bij dat wat is en mag zijn. Ik geef daarmee mensen graag een podium voor hun visies, gedachten, gevoelens, verlangens.

Zo ook Paulien, een van de drijvende krachten achter HAN 2.0, een community van Changemakers binnen de HAN. (disclaimer, het CreatieEi hadden we niet bij ons, maar zaten wel in dezelfde intentie)

“In dit filmpje legt ze uit waarom HAN 2.0 zo goed landt binnen de HAN. En hoe ‘supervet’ dat is.” zegt Sylvia hierover in een post op Facebook.

Paulien vindt dit filmpje ‘wow confronterend’.
Haar woorden:

“Ik realiseerde me dat dit echt de eerste keer is dat ik mezelf meemaak zoals anderen me waarschijnlijk meemaken. Als ik het kijk filmpje kijk is het alsof ik een nieuw persoon leer kennen, alleen ben ik het zelf.

Gek. Normaal heb je altijd een zekere invloed op beelden van jezelf. Je maakt net zo lang foto’s totdat je tevreden bent en toont alleen die waar je volgens jezelf goed op staat. Of er worden beelden van je gemaakt als je een bepaalde rol vervult, waardoor de focus ligt op je rol in plaats van op jou. Of je kijkt naar jezelf in de spiegel en corrigeert direct alles wat je niet aanstaat. Met andere woorden: je ziet jezelf eigenlijk nooit zoals je echt bent.

Nu staan ik en mijn gedachten op film. Onbewerkt en ongecensureerd. Raar. En waardevol.”

Dit soort momenten zijn goud waard.

“Ik denk dat in samenkomsten hierin goud te vinden is, in het kleine, in het eenvoudige, zo simpel als de constructie is.” ~ Corinne te Brake

Categories: van-Zelf-sprekend

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.